Meny

Begagnade golfbollar

Begagnade golfbollar

Begagnade golfbollar

Vad händer med alla golfbollar som slås bort varje år? Många golfbollar försvinner djupt ner i ett vattenhinder eller långt ut i skogen och hittas aldrig mer. Men de flesta bollarna samlas upp av dykare och banarbetare och kommer till användning igen. Vi på njgolf köper in begagnade golfbollar från företag och privatpersoner. Sedan tvättas och sorteras bollarna efter modell och klass och säljs sedan i vår webbshop som en begagnad golfboll. (Du kan läsa mer om våra klasser nedan)

Den största fördelen med att köpa begagnade golfbollar jämfört med nya golfbollar är priset. Slår man bort många golfbollar så går det spara tusentals kronor per säsong genom att handla begagnade golfbollar istället för att köpa nya. Speciellt om du kan tänka dig att spela på golfbollar som har lite skrapmärken och inte ser helt nya ut, precis som en ny boll brukar se ut efter ett par spelade hål. En annan fördel med begagnade golfbollar är det enorma utbudet, du kanske har en favorit boll som inte säljs längre? Då kan du säkert hitta den på våran sida! 

Fem olika klasser istället för fyra klasser...

Sedan vi startade vårt företag 2010 så har vi alltid strävat efter att leverera en hög kvalité på våra golfbollar. För oss blev det snabbt ett naturligt val att dela in våra golfbollar i fem olika klasser istället för fyra klasser, som är standard på marknaden. Fem klasser ger en högre och jämnare kvalité på bollarna och du som kund får även en större valmöjlighet. Bilden nedan visar hur våra klasser skiljer sig jämfört med de som kör fyra klasser. 

A klassen - I våran A-klass hittar du bollar i absolut nyskick, det som skiljer våran A-klass mot andra är att vi inte sorterar i så stora tushmarkeringar. Vi tillåter heller inte mindre skrapmärken och lättare nyansskillnader. A-klass bollar ska hålla nyskick!

B klassen - Jämfört med övriga marknaden så hittar du inga bollar med riktig stora tuschmarkeringar i våran B klass, vi sorterar heller inte ut medelstora skrapmärken och stora nyansskillnader i klass B. 

C-klassen - Det var C-klassen som fick oss att utöka våran graderingsskala. När man bara graderar i fyra klasser så blir skillnaden mellan den finaste C klass bollen och den fulaste C klass bollen alldeles för stor. En C klass boll ska hålla ett bra skick! Därför gick vi över till fem klasser och lanserade C+ klassen.

C+ klassen - Större skrapmärken och starka nyansskillnader är vanligt. Stora tuschmarkeringar och företagsloggor förekommer.  

D klassen - Här hittar du bollar i träningsskick.

Share