Meny

Titleist Pro v1 - Världens populäraste golfboll

Titleist Pro v1 - Världens populäraste golfboll

Den första Pro v1 bollen lanserades i Las Vegas år 2000 och tre år senaste lanserades den första Pro v1x bollen. Titleist Pro v1 och Pro v1x har sedan dess dominerat världens alla proffstourer och alltid varit många amatörspelares favoritboll. Skillnaden mellan Titleist Pro v1 och pro v1x har alltid varit att Pro v1 är den mjukare bollen med mycket spinn i alla slag och Pro v1x har haft en hårdare känsla och mindre spinn i de långa slagen. Pro v1 bollen utvecklas ständigt, dock så kan ändringarna från en modell till en annan våra så små att de flesta golfspelarna inte ens märker av dem. Titleist släpper nya Pro v1 bollar ojämna år och de senast modellerna släpptes i januari 2017. 

Titleist Pro v1 2017

Bollen är fortfarande en 3-delad golfboll med en solid gummikärna och med ett urethane skal. Genom att ändra kärnan så har man lyckats få ner spinnen i Pro v1 bollen samtidigt som man har kvar samma kompression och känsla. Så nya Titleist Pro v1 2017 kommer att spinna mindre än de tidigare utgåvorna,  framför allt med de långa klubborna. 

Titleist Pro v1x 2017

Pro v1x har kvar samma kärna som tidigare. Däremot har man gjort en uppdatering av dimples mönstret för att få en ännu mer konstant bollflykt än tidigare. Från tee så flyger de bägge bollarna lika långt. Pro v1 har en något lägre bollbana som kommer att generera lite mer rull medans Pro v1x har en högre bollbana som ger ett något längre carry.

Share